"Memleket meselesi konu olunca her şey teferruat olur"

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da milletin; siyasetini, görüşünü bir kenara bırakarak ay-yıldızlı bayrağı alarak sokaklara çıktığını hatırlatarak "Çünkü mesele memleket meselesidir, siyasetin önemi yok. Memleket meselesi konu olunca her şey teferruat olur." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, memleket meselesi konu olduğunda her şeyin teferruat olduğunu vurgulayarak, "15 Temmuz'da da bu millet kalbindeki, gönlündeki, düşüncesini, fikrini, siyasetini, görüşünü bir kenara bırakarak ay-yıldızlı bayrağı alarak sokağa düştü, meydanlara toplandı. Çünkü mesele memleket meselesidir, siyasetin önemi yok. Bir kez daha bu büyük millet, Türk milleti ne kadar asil olduğunu, ne kadar bağımsızlığına düşkün olduğunu, büyük Atatürk'ün, 'Bağımsızlık benim karakterim' dediği bu millet kendine yakışanı yaptı, darbeci alçaklara unutamayacakları bir ders verdi." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım, Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Milli eğitim bütçesi listenin başında yer alıyor"

"2003'te milli savunma liste başında yer alıyordu şimdi milli eğitim bütçesi listenin başında yer alıyor. Bu demektir ki geleceğe yatırım tanka, topa, tüfeğe yatırımdan çok daha öncelikli, çok daha önemli. Taşa, toprağa yapılan yatırımdan çok daha önemli. Çünkü inşaat yaparsınız, bina yaparsınız, fabrika yaparsınız bunların bir ömrü var, 50 sene bilemedin 100 sene. Ama eğitime yapılacak yatırım nesilden nesle devam edecek. Eğitim olmayınca hiçbir şey olmaz. Kavgalar, gürültüler, terör, huzursuzlukların kaynağında eğitim yetersizliği var. İnsanların zehirli fikirlerle maalesef yönlendirilmesi var. 15 Temmuz'da yaşadığımız FETÖ küresel terör tehdidi, alçak darbe girişiminin arkasında da bu var." dedi.

"Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak?"

"Bir mağdur edebiyatı tutturdular. Bunlar mağdur da bu geleceği karartılan millet mağdur değil mi? Bu ne biçim iştir' Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Bunların sorumlularına hesap sorulmayacak mı? Zamanı mı bunların avukatlığına savunmak? Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil. Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gayret ediyoruz. Suçluysa gereği yapılacak. Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun çok büyük bedeli olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur. İntikam ya da merhamet duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz."

"Cuntacılar, contayı yakmıştır
"

"Bunların aklı kendi aklı değil. O akıl karşımıza çıkmıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat-Karagöz gibi bunları oynatıyor. 15 Temmuz'dan önce görev bölümü yaptılar. Her şeyi hesap ettiler, yargıda mesafe almışlar. İş hayatında her alanda müthiş bir yol adlıklarını düşünüyorlar. 'Düdüğü çalalım, ihtilali yapalım' hesap bu. Çıktılar meydana fakat halkı unuttular. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar, contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Böyle bir millet dünyanın hiçbir yerinde yok."

İzmirliye müjde

"Her şey vatandaş için. Her şey ülke için. Çevre yolu bitti. Şimdi ihtiyaca cevap vermiyor. Şimdi yeni arayışlar var. İzmir'den bir müjde vereyim. Körfez geçiş projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. ÇET süreci, proje süreci tamamlandı. İnşallah 2017'den itibaren orada yeni bir sürece girmiş olacağız. Sadece İstanbul'un gerdanlığı olmayacak. İzmir'inde gerdanlığı olacak. İstanbul 34, İzmir 35 , İzmir'e üçüncülük yakışmaz. İstanbul'dan sonra İzmir olacak. Bunun için el birliği ile çalışacağız."













Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >