Memleketine külliye yaptıran Nusret Gökçe, eşeğe binip yaylada gezdi

Nusret Gökçe

Tuzlama hareketiyle ismini dünyaya duyuran Nusret Gökçe, külliye yaptırdığı memleketinde eşeğe binip yaylada gezdi.

Tuzlama hareketiyle ismini dünyaya duyuran Nusret Gökçe, memleketi Erzurum'un Şenkaya İlçesine bağlı Paşalı Köyü'nde yaptırdığı külliyenin açılışını gerçekleştirdi. Gökçe'nin açılış öncesinde yaylaya çıkıp eşek üzerinde gezdiği görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturdu.

Nusret Gökçe hakkında
1983 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Beş Kardeşli bir ailenin çocuğu olan Nusret, 2 yaşında iken ailesi ile birlikte Kocaeli'ne göç etmiştir. Darıca Faik Şahenk Ortaokulunda okurken maddi sıkıntılar yüzünden eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmıştır. Küçük yaşlarda İstanbul, Bostancı kasaplar çarşısında bir kasapta çırak olarak çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında İstanbul İstinye Park'ta Günaydın restoran'da kasap ve restoran işinde çalıştı. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi görme fırsatı bulmuştur. Birçok yabancı ülkeye giden Nusret bu işin nasıl yapıldığını yabancı dili olmamasına rağmen öğrenmiştir. Son maaşı ve 7 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin'de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Türkiye'ye döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye'de uygulamaya başlamıştır. 2010 yılında New York'a giderek bir restoran da çalıştı. Daha sonra İstanbul'a gelerek eski dostu Mithat Erdem ile birlikte ortak Nusr-Et adında dükkan açtı. Daha sonra Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk de ortaklardan biri oldu.
Nusret çok kısa bir sürede işin ustası olduğunu kanıtlayarak dünyanın değişik yerlerine kasap ve restoran açtı.
Nusret Gökçe hakkında 1983 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Beş Kardeşli bir ailenin çocuğu olan Nusret, 2 yaşında iken ailesi ile birlikte Kocaeli'ne göç etmiştir. Darıca Faik Şahenk Ortaokulunda okurken maddi sıkıntılar yüzünden eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmıştır. Küçük yaşlarda İstanbul, Bostancı kasaplar çarşısında bir kasapta çırak olarak çalışmaya başlamıştır. 2007 yılında İstanbul İstinye Park'ta Günaydın restoran'da kasap ve restoran işinde çalıştı. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi görme fırsatı bulmuştur. Birçok yabancı ülkeye giden Nusret bu işin nasıl yapıldığını yabancı dili olmamasına rağmen öğrenmiştir. Son maaşı ve 7 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin'de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Türkiye'ye döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye'de uygulamaya başlamıştır. 2010 yılında New York'a giderek bir restoran da çalıştı. Daha sonra İstanbul'a gelerek eski dostu Mithat Erdem ile birlikte ortak Nusr-Et adında dükkan açtı. Daha sonra Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk de ortaklardan biri oldu. Nusret çok kısa bir sürede işin ustası olduğunu kanıtlayarak dünyanın değişik yerlerine kasap ve restoran açtı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >