Memur ve emeklinin gözü kabine toplantısında: Ana gündem maddesi maaş zamları

Arşiv
Arşiv

Yeni yılın ilk kabine toplantısı bugün saat 16.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. 13.5 milyon memur ve emeklinin gözü kulağı bugün önce saat 10.00'da açıklanacak olan enflasyon rakamlarında, ardından da kabineden çıkacak ek zam haberinde olacak. Toplantının ardından alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Enflasyon rakamlarının bugün saat 10.00'da belli olmasının ardından gözler kabinede olacak. İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına da enflasyon farkı yansıtılacak. Öte yandan asgari ücrette yapılan yüzde 50'lik zammın ardından memur ve emekliler de büyük bir beklentisi içine girdi. Ekonomik dalgalanma ve zamlar sonrası sendikalar hükümetten ek bir artış talep etmişti. Kabine toplantısında da, memur ve memur emeklilerini ilgilendiren yılın ilk 6 ayına ait zam oranlarının görüşülmesi de bekleniyor.

Koronavirüsle mücadele

Koronavirüsle mücadele, artan vaka sayıları ve yerli aşı TURCOVAC uygulamasındaki son durum da kabine toplantısında gündeme gelecek başlıklar arasında yer alıyor.

Fahiş fiyatlarla mücadele

Fahiş fiyatlarla mücadele toplantının gündem maddeleri arasında. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sahada yürütülen denetim faaliyetlerine ilişkin Kabineye bilgi sunacak.

Bugün gerçekleştirilecek yeni yılın kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomideki son durum ve salgınla ilgili neler söyleyeceği merak ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >