Memurların zam oranı belli oldu

Arşiv
Arşiv

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur ve emekli zammının yer aldığı kanun teklifine ilişkin açıklama yapıyor. Memurlar yüzde 17,55'lik zamma ek olarak seyyanen 8 bin 77 lira zam alacak. En düşük memur maaşı 22 bin 17 lira olacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltilmesini de içeren, 6 Şubat Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sunduklarını açıkladı.

Güler, Meclis'te yaptığı açıklamada, 28. Yasama Dönemi'nin ilk teklifini TBMM Başkanlığına teslim ettiklerini belirtti.

AK Parti iktidarları döneminde toplumun tüm kesimlerinin refahını artıracak, farklı alanlardaki birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Güler, bu yılın ocak ayında kamu çalışanları ve emeklilerin aylık ücretlerinde ilave refah payı vererek yüzde 30 oranında artış uyguladıklarını anımsattı. Güler, bayram ikramiyelerini 2 bin liraya, en düşük emekli maaşını ise 7 bin 500 liraya çıkardıklarını kaydetti.

TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifine ilişkin bilgi veren Güler, tüm kamu görevlilerinin aylık ücretlerinde 1 Temmuz 2023 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ilave seyyanen 8 bin 77 liralık bir artış öngördüklerini söyledi.

"Ortalama memur maaşı 25 bin 15 liraya çıkarılacak"

En düşük memur maaşının geçen yıl aralık ayı itibarıyla 9 bin 105 lira iken bu yılın ocak ayında 11 bin 848 liraya yükseldiğini belirten Güler, "Artış oranıyla birlikte en düşük memur maaşı temmuz ayında 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle beraber toplam yüzde 86'yı bulmaktadır. 2023 yılı kümülatif artış oranına bakıldığında toplamda yüzde 142 gibi bir artışı sağlamış olacağız. Ortalama bir memur maaşı, 2022 yılının Aralık ayında 10 bin 932 lirayken 2023 Temmuz ayında 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır" diye konuştu.

İşçilerin refah seviyesini artırmak için asgari ücreti 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 lira olarak belirlediklerini anlatan Güler, işverene sağlanan asgari ücret desteğini aylık 500 lira olarak yıl sonuna kadar devam ettireceklerini açıkladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >