Mercedes, 500 kilometre menzile sahip elektrikli otomobilini Çin'de gün yüzüne çıkardı

Denza
Denza

Çin'de Denza markasıyla elektrikli otomobil satışı gerçekleştiren Mercedes-Benz, 500 kilometre menzile sahip yeni modelin tanıtımını gerçekleştirdi. 115 ve 180 beygir motor seçenekleri bulunan aracın başlangıç fiyatı 188 bin lira seviyesinde olacak.

Küresel pazarın en büyük elektrikli vasıta üreticisi BYD ile işbirliği içerisinde olan Mercedes-Benz, Çin piyasasına yönelik yeni elektrikli otomobilini gün yüzüne çıkardı. Dış görünümüyle Mercedes B serisi araçları anımsatan Denza 500, yeni batarya paketi sayesinde hem selefi Denza 400'den daha hafif olmayı hem de tek şarjla daha uzun mesafe katetmeyi başarıyor.

70 kW kapasiteli bataryası ile 500 kilometre menzil sunan Denza 500, 115 ve 180 beygir olmak üzere iki güç seçeneğiyle piyasaya sürülecek. İç donanım olarak 9 inç dokunmatik ekran, şarj istasyonlarıyla tam uyumlu ödeme sistemi ve çok fonksiyonlu direksiyon özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Vergi geri ödemeleriyle başlangıç fiyatı 188 bin liraya düşen Denza 500, ilerleyen dönemde Mercedes-Benz'in Çin'de üretmeyi planladığı EQ markalı elektrikli otomobillere temel oluşturacak. Uzak Doğu ülkesinde birkaç senedir alternatif enerjili araç üretimi faaliyetleri yürüten Mercedes'in sahibi Daimler Holding, kısa süre önce 1,8 milyar dolarlık ek yatırımla Çin'deki elektrikli otomobil üretim tesislerinin kapasitesini artırmaya, yeni modeller için ekipman kurulumu gerçekleştirmeye karar vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >