Mercedes-Benz'in sesli asistanı yakında Samsung SmartThings destekleyecek

Mercedes
Mercedes

Mercedes-Benz ve Samsung'un yaptığı işbirliğiyle artık MBUX asistanı üzerinden Samsung SmartThings ile cihazları kontrol etmek mümkün hale geliyor.

Bu sayede yoldayken evdeki akıllı ev cihazlarına hükmedilebiliyor.

Gelecek sene çıkacak olan S serisi modellerle birlikte bu entegrasyon sağlanıyor.

Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketler, akıllı telefon; akıllı saat ve diğer akıllı ev ürünleriyle birlikte bir ekosistem oluşturuyor. Böylece aslında birbiriyle uyumlu cihazlar bağlantı kurarak hayatı kolaylaştırıyor. Bu noktada en son örnek ise Samsung'un Mercedes-Benz ile yaptığı işbirliği olarak görülebilir.

Bu işbirliğiyle birlikte artık kontroller araç içinden gerçekleştirilebiliyor.
Bu işbirliğiyle birlikte artık kontroller araç içinden gerçekleştirilebiliyor.

Gelecek seneden itibaren S serisi modellerden başlayarak Mercedes-Benz'in MBUX asistanı aracılığıyla otomobillerin içerisindeki ışıklar, güvenlik sistemleri ve klima uzaktan kontrol edilebilir hale geliyor.

Tıpkı bir akıllı ev ürünü kontrol eder gibi bu araç içerisindeki bu görevleri de ayrı ayrı kontrol etmek mümkün hale geliyor.

İlk kez Ocak'ta düzenlenen CES'te Samsung'un Smartcar ile bir ortaklık kurduğu duyurulmuş ve SmartThings uygulamasının ABD'deki çoğu yeni otomobilde yer alacağı söylenmişti.

    SmartThings nedir? Ekosistem içerisinde birbirine bağlı cihazların yönetilme sistemi.

Son birkaç yıldır Subaru ve Tesla sürücüleri, ücretli bir plan gerektiren EVEConnect aracılığıyla akıllı ev cihazlarını arabadan kontrol etmek mümkün hale geliyor. Ama bu, yerel bir araç içi ses asistanının akıllı bir ev platformuyla ilk entegrasyonu denilebilir. Bu nedenle, yoldayken ev cihazlarını yönetmek için CarPlay, Android Auto veya Echo Auto kullanmanıza gerek kalmıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >