Mercedes, EQC isimli tamamen elektrikli SUV modelini duyurdu

Mercedes EQC
Mercedes EQC

Alman otomobil üreticisi Mercedes, %100 elektrikli motora sahip EQC modelini Stockholm'de tanıttı. Tek şarjda 320 km menzil mesafesi sunan aracın detayları haberimizde:

Mercedes, 2016 yılında Paris Otomobil Fuarı kapsamında sergilediği elektrikli SUV konseptini gerçeğe dönüştürdü. Alman otomobil devi, %100 elektrikli SUV modeli EQC'yi Stockholm'de düzenlediği özel bir etkinlikle duyurdu.

Çift elektrikli motor desteğiyle 402 beygir güç üreten aracın tek şarjda aldığı mesafe ise 320 km.
Çift elektrikli motor desteğiyle 402 beygir güç üreten aracın tek şarjda aldığı mesafe ise 320 km.

Çift elektrikli motor: 402 beygir!

Gücü toplamda 402 beygire ulaşan çift elektrik motordan güç alan elektrikli SUV, tek şarjda 320 km'lik bir menzil mesafesi sunuyor. Aslında bu rakamın sınıfındaki diğer elektrikli araçlarla kıyaslandığında normal seviyede olduğu görülüyor. Burada daha önce GZT.com olarak bizim de incelemesini gerçekleştirdiğimiz Tesla Model X'i baz almakta yarar var. Zira, Model X'in menzil mesafesi 380 km civarında.

Aracın şarjı 4 saatte %10'dan %80'e kadar çıkabiliyor.
Aracın şarjı 4 saatte %10'dan %80'e kadar çıkabiliyor.

0-100 km/s hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyor

Elektrikli araçlarda tek şarjdaki menzil süresi kadar şarj dolum süresi de büyük önem taşıyor. Mercedes'in bu modelinde 80 kWh'lik batarya paketi, DC hızlı şarj sayesinde 40 dakikada %10'dan %80 seviyesine erişebiliyor. Elektrikli araçlara göre 0-100 km/s arasındaki hızlanma biraz fazla (4.9 saniye) olsa da performans konusunda Alman üreticinin hayli iddialı olduğu teknik detaylardan net bir şekilde anlaşılabiliyor.

Önümüzdeki yıl Almanya'da üretilecek olan Mercedes EQC'nun ardından ABD ve Çin'deki fabrikalarda da üretime geçileceği belirtiliyor. Elektrikli araca dair en çok merak edilen hususlardan biri ise fiyat. Şu anda Mercedes cephesinden konuyla alakalı herhangi bir açıklama yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >