Mercedes ve Bosch'un ortak 'otonom taşımacılık' projesi gelecek sene hayata geçiyor

Mercedes sürücüsüz otomobil
Mercedes sürücüsüz otomobil

Alman otomobil üreticisi Mercedes, Bosch ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde gelecek yıldan itibaren otonom sürüş destekleyen araçları taşımacılık hizmetlerinde kullanmaya başlıyor. Detaylar haberimizde:

Teknoloji ya da otomobilsektöründe varlık gösteren birçok farklı şirketin yaptığı gibi Mercedes de kendi kendine gidebilen araçları test ediyor. Hatta şirket yalnızca 'seçkin' yolcular için isteğe bağlı bir taksi hizmeti sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde asıl amaç aslında otomobillerin kendi kendine para kazanabiliyor olması.

Mercedes ve Bosch, Kaliforniya'da ilk etapta yalnızca elit zümreye hizmet verecek otonom araçla alakalı detayları paylaşmaya devam ediyor.
Mercedes ve Bosch, Kaliforniya'da ilk etapta yalnızca elit zümreye hizmet verecek otonom araçla alakalı detayları paylaşmaya devam ediyor.

Mercedes ve Bosh sürücüsüz taksileri gelecek yıl hayata geçiriyor

Kamera, sensör ve diğer birçok farklı ekipmanla donatılan otomobiller aslında bu yöntem sayesinde ilerleyen yıllarda artık sürücüye bağı ortadan koparacak gibi görünüyor. Yani diğer bir değişle otonomsürüş modlarının çok daha iyi bir seviyeye gelmesiyle birlikte sürücüsüz taksilerin yaygınlaşacağı günler çok da uzak değil.

Aslında Mercedes ve Bosch bu projeyi birlikte yürütüyor. Önümüzdeki yıl Kaliforniya'da faaliyete geçecek olan projede Mercedes S-Class modelinin temel alınacağı belirtiliyor. Otonom araçların birçoğunda kullanılan LIDAR tarayıcılar Mercedes otomobiller için de geçerli.

Haberimizin başında da belirttiğimiz gibi aslına bakılırsa insanların bu araçlara erişimi pek de söz konusu değil. Yalnızca seçilmiş bir topluluğa sunulması beklenen otonom araçların ilerleyen yıllarda ise daha geniş kapsamda hizmet vermesi bekleniyor.

Tabii bir yandan da sürücüsüz otomobillerle ilgili önümüzde çeşitli kötü örnekler de var. Hatırlatmakta yarar var:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >