Merkel hızlı trenin açılışını yaptı rezil oldu!

Angela Merkel
Angela Merkel

Berlin-Münih arasında yeni hizmete giren yüksek hızlı tren hattının açılışında özel sefer yapan tren yolda kaldı. Trenin 4 saat yerine 6 saatte Münih’e ulaştığı belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla Berlin-Münih arasında hizmete girecek olan hızlı trenin açılışında arıza çıktı.

İki kentin arasındaki 600 kilometrelik mesafenin 4 saatte katedilmesini sağlayacak yüksek hızlı tren hattının açılışında özel sefer yapan trenin arızalanması Almanya'da şok etkisi yaptı.

Törenin ardından Münih’e dönen ve yaklaşık 200 onur konuğunun ve gazetecilerin bulunduğu tren arıza yaparak yolda kaldı.

Arızadan dolayı bir kaç kez duran trenin 4 saat yerine 6 saatte Münih’e ulaştığı belirtildi.

Alman Demir Yolları Genel Müdürü (Deutsche Bahn) Richard Lutz, bu seferlerle Almanya’daki tren tarihinde yeni bir dönem başlattıklarını ifade etmişti.

Berlin’de düzenlenen törenden önce kısa süre trenle yolculuk yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel de bu yeni hattın hava ve kara ulaşımına göre verimli olduğunu söylemişti.

1991’de projesine başlanan ve yaklaşık 10 milyar avroya mal olan Berlin-Münih yüksek hızlı tren hattında yolcu seferleri bugün başlayacak.

Yeni hatta trenin hızı saatte 300 kilometreyi bulacak. Yeni açılan hatta normal tarifeli seferler Pazar günü başlayacak.

İki şehir arasındaki tren seferlerinin 6 saat yerine yaklaşık 4 saate indirilmesi hedefleniyor.

Hızlı hat için tek yön gidiş biletinin 150 avro (Yaklaşık 680 TL) civarında olacağı kaydedildi.

Proje kararı 1991 yılında alınmıştı

Almanya Ulaştırma Bakanı Christian Schmidt de törende yaptığı konuşmada "1991 yılında başladığımız maratonun sonuna geldik” dedi. 1991 yılında Alman federal hükümeti tarafından kabul edilen proje ile ülkenin kuzey ve güneyi ile doğu ve batısı arasındaki ulaşımın iyileştirilmesi hedefleniyordu. Projenin ilk inşaatına 1996 yılında başlanmıştı.

Alman demiryolları işletmesi Deutsche Bahn Genel Müdürü Richard Lutz, "Almanya'nın demiryolları tarihinde yeni bir dönemin başladığını” belirterek, yaklaşık 17 milyon kişinin bu yeni hattan yararlanacağını kaydetti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >