Merkez Bankası'na üç yeni başkan yardımcısı atandı

Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan, Hatice Karahan
Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan, Hatice Karahan

Merkez Bankası'nda başkan yardımcılığı yapan üç ismin yerine; Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. Bu gelişmeyle birlikte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve 3 yardımcısının da Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olması dikkati çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Başkan yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı. 3 isimle birlikte Başkan Hafize Gaye Erkan'ın da Boğaziçi Üniversitesi mezunu olması dikkati çekti.

Üç yardımcı da görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TCMB başkan yardımcıları Şener, Çakmak ve Duman, 1211 sayılı Kanunun 29'uncu maddesi, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7'nci maddeleri kapsamında görevden alındı. TCMB başkan yardımcılıklarına Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan atandı.

Hepsinin yolu Boğaziçi'nden geçmiş

Bu gelişme yankı uyandırırken ortaya ilginç bir tesadüf çıktı. Başkan Hafize Gaye Erkan'la birlikte 3 yeni yardımcısının da Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğu ortaya çıktı. Osman Cevdet Akçay; orta ve lise öğrenimini Robert Koleji'nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi ekonomi mezunu olan Akçay, New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı. Osman Cevdet Akçay, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi de başekonomist olarak 1 Mayıs 2018 tarihine kadar görev aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >