Merkür üzerinde gizemli yapı: Ne olabileceği tartışılıyor

Güneşe en yakın gezegen olan Merkür'de dikdörtgen biçiminde, kapıya benzer esrarengiz bir yapı keşfedildi.

Merkür üzerinde tespit edilen bu esrarlı, gölgeye benzer şeyin ne olabileceği konusunda tartışmalar sürüyor. Bilim dünyasında çoktan komplo teorileri geliştirilmeye başlandı bile. İngiliz Daily Mail gazetesinin yer verdiği haberde bu gizemli yapının tamamen taş bir sütun(anıt), gizemli bir kapı ya da henüz bilinmeyen bir şey olabileceğinden bahsedilmiş.

Bilim insanlarına göre 5 km uzunluğundaki bu devasa yapının doğal yollardan oluşabilmesi neredeyse imkansız. Bu yapıyı ilk olarak 2012 yılında UFO Sightings Daily yazarı Scott C Waring keşfetmişti. Waring, yaptığı açıklamada bunun bir kapı olduğunu iddia etmişti. Kendisini 'uzaylı avcısı' olarak tanımlayan Tyler Glockner ise, bugün YouTube'a 'secureteam10' adıyla yüklediği 19 dakikalık videoda gölgenin bir anıta ait olduğunu savunuyor;



Elde edilen orijinal fotoğraflar Nasa'ya ait. Bu fotoğraflara göre esrarengiz gölge 42 km çapındaki bir kraterin yanında bulunuyor. Glockner bu konuda şöyle diyor: "Güneş'in açısı ile kraterlerin gölgeleri aynı anda düşünüldüğünde, esrarlı gölge kesinlikle uzun ve dikdörtgen bir anıta ait. Bir yılı 88 gün ve bir günü 176 saat olan Merkür, güneş sistemimizin en küçük gezegeni. Nasa fotoğrafları yayınlamasına rağmen bu esrarengiz gölge hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Görüntüleri gören binlerce insan değişik komplo teorileri üretmeye devam ediyor.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >