Mersin'de askerleri taşıyan otobüs devrildi: 4 şehit, 27 yaralı

Kaza sonucunda Mersin'de devrilen otobüs
Kaza sonucunda Mersin'de devrilen otobüs

Mersin Mut'ta askerleri taşıyan otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2 şoför hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile birlikte kaza sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bakan Akar, ilk bilgilere göre araçta teknik arıza olduğunu dile getirdi.

Mersin'in Mut ilçesinde, Mut-Karaman yolu Sertavul mevkisinde askerlerin bulunduğu otobüs saat 07.20 sularında devrildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

4 şehit, 27 yaralı

Kazada 2 sürücü hayatını kaybetti, 4 asker şehit oldu, 27 kişi de yaralandı.

Askerlerin, Manisa'dan Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na gönderildikleri ve KKTC'ye intikal edecekleri öğrenildi.

İlk gelen bilgi ise şehit asker sayısının 5 olduğu yönündeydi ancak kayıplardan birinin asker değil ikinci şoför olduğu ortaya çıktı.

Durumları ağır olan yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor. Kazanın, fren arızası nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor.

Ancak kazanın kesin nedeni, ayrıntılı incelemenin ardından belli olacak.

Bakar Akar'dan kaza bölgesinde inceleme

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kaza sonrası beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Mersin'e gitti.

Mut ilçesinde Mersin Valisi Ali İhsan Su ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, kaza yerine geçti.

Akar olay yerinde incelemelerde bulundu, Vali Su ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

"İlk bilgilere göre araçta teknik arıza oldu"

Bakan Akar, ''İlk alınan bilgilere göre araçta teknik arıza meydana geldiği frende boşalma söz konusu olduğuna dair görgü tanıklarından gerekli bilgileri aldık. İdari adli anlamda gerekli çalışmalar sürüdürülmekte. Kazaya karışan otobüsün şoförünün elinden gelen her türlü gayreti gösterdiğine dair bilgiler var. Şoför frende problem olduğu konusunda herkesi uyarmış. Bunların tekrar etmemesi için elimizden gelen her türlü tedbiri aldık, almaya devam edeceğiz'' dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >