Mersin'de haince kundaklama girişimi: Orman yakmak için şişelerle benzin aldılar

Mersin
Mersin'in Anamur ilçesinde kasten orman yakan Sinan Kedi ve Serkan Yıldız isimli kundakçı şüphelileri gözaltına alındı. İki zanlının akaryakıt istasyonundan şişelerle benzin aldıkları anlar, güvenlik kamerasına yansırken çıkardıkları yangın kısa sürede söndürülerek olası daha büyük bir facianın önüne geçildi.
Demirören Mahallesi Çamlıpınar Tenzile mevkisinde dün orman yangını çıktı. İhbarla bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucu alevler, büyümeden söndürüldü.
Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekiplerinin başlattığı inceleme sonucunda, bir akaryakıt istasyonundan şişelerle benzin alan Sinan Kedi ve Serkan Yıldız'ın yangın çıkardığı tespit edildi.

Şişelerle benzin alıp kasıtlı orman yangını çıkaran iki zanlı tutuklandı
Şüpheliler, saklandıkları adreste gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Sinan Kedi ve Serkan Yıldız, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı. Diğer yandan şüphelilerin akaryakıt istasyonundan şişelerle benzin aldıkları anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.
