Mersin’de üniversiteli kızı minibüsten kaçırdılar

arşiv
arşiv

Mersin'de iki kişi 20 yaşındaki üniversite öğrencisi kızı bindiği minibüsten kaçırdı.

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde okuyan 20 yaşındaki Zelal Topçu bindiği minibüsten iki kişi tarafından zorla kaçırıldı. Ailesi ve polis, kaçırılan kızlarını ararken Topçul'un kaçırıldığı dehşet anı minibüsün güvenlik kamerasına yansıdı.

Mersin Üniversitesi Hemşirelik Bölümünde okuyan Topçul'u kolundan tutarak kaçıranların uzak akrabaları olduğu belirtilirken, Topçul’un yakınları 20 yaşındaki genç kızı kaçıran akrabasının daha önce genç kızla evlenmek istediğini Zelal Topçul'un ise bu teklifi kabul etmediğini söyledi.

"Kızı kaçıranların ikisi amca oğulları"

Olaydan sonra Mardin'den gelen baba Yusuf Topçul, Kazanlı Polis Merkezi'ne gelerek şikayetçi oldu. Polis merkezi önünde gazetecilere açıklama yapan baba Topçul, kızını kaçıranların 6 kişi olduğunu ifade ederek, “Bunlardan ikisi amca oğulları, 4 kişi de onların çete arkadaşları. Dün öğlen 14.30 sıralarında oluyor. Kızım üniversitede hemşirelik bölümünü okuyor. Onunla teyzesi hafta sonu tatilinde amcasının evlerine geliyorlar. Dün öğle 14.30 gibi minibüse binip, geri dönüyorlar. O esnada tabii ki bunu yapanlar bir gün önceden plan yapmışlar. Şahıslar 2 tane arabayla, bir kişi de minibüsü ileride durdurmak için araca biniyor. Köyün hemen çıkışında minibüsün içindeki şahıs aracı durdurarak, inmek istediğini söylüyor. Zaten o sırada şahıslardan biri arabayla minibüsün önünü kesiyor. Sonra 5-6 kişi bir andan arabanın içine girip, kızı zorla kolundan tutarak, sürükleye sürükleye arabaya atıp kaçırıyorlar" dedi.

Mersin polisi genç kızı kaçıranların peşine düşerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >