‘Meryem’ dizisi reytingleri alt üst etti! Peki, nasıl?

​‘Meryem’ dizisi reytingleri alt üst etti! Peki, nasıl?
​‘Meryem’ dizisi reytingleri alt üst etti! Peki, nasıl?

Kanal D ekranlarında yayınlanan yeni dizi Meryem aynı gün yayınlanan diğer dizilere reytingde açık ara fark attı. Peki, ama Meryem’in bu kadar başarılı olmasının sebebi nedir?

Meryem’in başarısının arkasında yatan en önemli faktör hiç kuşkusuz TMC Medya

2000’li yıllara damgasını vuran TMC sektöre harika bir dönüş yaptı. 1993 yılında kurulan TMC Medya, 2002’de yayınlanmaya başlayan Zerda isimli diziyle geniş kitleler tarafından tanınmaya başladı.

Zerda’nın ardından ‘Bir İstanbul Masalı’ ve ‘Aliye’ ile TMC en iyi dönemlerinden birini yaşadı. O yıllarda neredeyse her evde izlenen bu dizilerin müzikleri ise ilk günkü gibi zihnimizde taptaze… Söz konusu dizilerin müziklerinin her biri Kıraç imzası taşıyordu.

Bu dizilerin ardından TMC birçok yapıma imza attı. Ancak hiçbiri ‘Zerda, Bir İstanbul Masalı, Aliye” gibi izleyiciler üzerinde büyük bir etki yapmadı.

TMC’nin imza attığı bazı diziler ise ekranlarda uzun süre varlığını sürdüremedi.

Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan ‘Meryem’ kısa sürede izleyicilerin kalbini kazandı. Sinema ve dizi sektörünün duayenleri Meryem’in TMC’nin başarılı yapımları arasında yerini alacağını ve uzun yıllar hafızalardan kazınmayacağını belirtiyor.

TMC’nin başarılı olan yapımlarında olduğu gibi Meryem’in de müzikleri Kıraç imzası taşıyor.

Meryem aslında bir Kore dizisi uyarlaması… Dizide; yağmurlu bir gecede yaşanan kazanın üç ayrı insanın hayatını nasıl etkilediği konu ediliyor.

Çarşamba akşamı 4. bölümü yayınlanan Meryem reyting sıralamasında zirvede yer aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >