Meryem Uzerli'nin 16 yıl öncesine ait fotoğrafı sosyal medyada büyük ilgi gördü

Meryem Uzerli

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, sosyal medya hesabı üzerinden 16 yıl öncesine ait bir fotoğraf paylaştı.

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, sosyal medya hesabı üzerinden 16 yıl öncesine ait bir fotoğraf paylaştı. Almanya'da yaşayan Türk bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Uzerli, Muhteşem Yüzyıl dizisinde oynadığı Hürrem Sultan karakteriyle şöhreti yakalamıştı.

Uzerli'nin bu paylaşımı kısa sürede 200 bin üzeri beğeni aldı. Kullanıcılar, beğeni yorumları atmayı da ihmal etmediler.

İşte o paylaşım

Meryem Uzerli'nin paylaşımı
Meryem Uzerli'nin paylaşımı

Meryem Uzerli kimdir?

Meryem Uzerli
Meryem Uzerli

12 ağustos 1983 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaleti Kassel şehrinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük ve ikinci kızı olarak dünyaya geldi. İki ağabeyi ve bir ablası vardır. Tam adı Meriem Sahra Uzerli olan Meryem Uzerli’nin babası Hüseyin Uzerli Türk annesi Alman’dır.

Gençliğinde Hamburg’a yerleşip Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde bulunan tiyatrolarda oynadı. 5 Ocak 2011'de yayına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncu seçmelerinde; 8 ay süren seçmeler sonrasında Hürrem rolünü oynamaya hak kazanmıştır.

Bu diziden elde ettiği şöhretin ardından oyunculuk kariyerini Türkiye’ye taşımıştır. Birçok dizi ve sinema filminde rol alan oyuncu, Elidor markasının da yüzü olmuştur.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >