Messenger ve Instagram'a da kaybolan mesajlar özelliği geliyor

Instagram
Instagram

Facebook hem Messenger hem de Instagram için Vanish Mode adı verilen yeni bir özelliğini duyurdu.

Bu sayede mesajlar herkes tarafından okunduğunda otomatik olarak siliniyor.

Şu anda test aşamasındaki özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Birçok uygulama 'kaybolan mesajlar' özelliği kazanmaya devam ediyor. WhatsApp için de kısa süre önce konuşulmaya başlanan özellik, 'beta' kapsamında kullanıcılara açılmış durumda. Elbette şu anda uygulamadaki bu özelliği deneyebilen kişi sayısı az. Ancak yeni sürümle birlikte herkese açılması kuvvetle muhtemel.

gzt

Sosyal ağlara özel yayınlanan güncellemeler de ek özellikler sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Facebook son olarak hem Messenger hem de Instagram için 'Vanish Mode' isimli yeni özelliği duyurdu. Özelliği kaybolan mesajlar sistemine benzetmek mümkün.

Ancak bunda sistem biraz daha farklı çalışıyor. Zira gönderilen mesajlar herkes tarafından okunduktan sonra otomatik siliniyor. Aynı durum elbette fotoğraf ve videolar için de geçerli. Yine bu içerikler de tüm kullanıcıların görmesinin ardından otomatik olarak temizleniyor.

Temizleme işlemi kullanıcı sohbet penceresini kapattığında gerçekleşiyor. Yani tekrar aynı sohbete girildiğinde mesajlar kaybolmuş oluyor.

Yeni ana ekran tüm kullanıcılara açılıyor

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı bulunan platformların yaptığı küçük değişiklikler bile gerçekten büyük fark uyandırıyor. Tasarımsal değişiklikler ise bunlar arasında ilk sırada oluyor. Çünkü yıllardır alışılmış olan arayüz ve görünümde ufak bir değişiklik yapıldığında beğenen ya da beğenmeyen çok fazla kişi oluyor.

Yavaş yavaş ülkemizdeki kullanıcılar için de aktif olmaya başlayan ana ekran tasarımı; gönderiler, reels ve alışveriş gibi sekmeler arasındaki gezintiyi hızlandırıp daha da kullanışlı hale getiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >