Mesut Yılmaz, oğlunun durumunu gözyaşları içinde anlatmış

arşiv
arşiv

Gazeteci Taha Akyol, oğlunu kaybeden eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kendisine oğlunun son durumunu anlatırken gözyaşlarını tutamadığını söyledi.

Cumartesi günü hayatını kaybeden Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenaze namazı dün Marmara İlahiyat Camii'nde kılındı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli, eski Başbakan Tansu Çiller ve çok sayıda siyaset ve spor insanının katıldığı cenaze töreninde, gazeteci Taha Akyol, Mesut Yılmaz ile taziye sırasında aralarında geçen konuşmayı şu sözlerle anlattı:

Taha Akyol
Taha Akyol

"Mesut Bey ile konuştuk... ' 7 yıldır tedavi ediliyordu, fakat bir türlü çare bulamadık' dedi. 'Göstermediğimiz doktor kalmadı' dedi. Son olarak da 'tedaviyi reddediyordu' dedi. 'Hayatta hiçbir şeyden mutlu olmuyordu. Allah rahmet eylesin' dedi, bu sırada gözleri doldu.. Gözleri yaşarınca sohbeti kapattık."

Hayatını kaybeden Mehmet Yavuz Yılmaz’ı çocukluğundan tanıdığını söyleyen Akyol, “Bundan 5-6 sene önce gördüğümde de gayet sıhhati yerinde, iş enerjisi yerinde bir çocuktu. Sonradan sohbet ettiğimizde babasının “ciddi problemleri var bakalım ne yapacağız” demesiyle hasta olduğunu öğrendim. Sonradan öğrendik ki felce kadar gidecek bir şeymiş. 38 yaşında bir delikanlı son derece iyi eğitimli, iş imkanı var, üniversite yönetim imkanı var, başarıları var. Ama düşünün ki felce doğru gidiyor. Tahammül edemedi demek ki. Allah rahmet eylesin Mesut Bey’e, Berna Hanım’a aileye, sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >