Mete Yarar'dan 'harekat gerekli mi?' diyenlere cevap!

Mete Yarar: Devlet, bugün artık ben bu terör sorunu çözeceğim dedi.
Mete Yarar: Devlet, bugün artık ben bu terör sorunu çözeceğim dedi.

Güvenli Bölge programında Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin kritik başlıklar tartışıldı. Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Fırat'ın doğusuna bu harekat gerekli mi? diyenlere "1991 yılında bu yana ötelenen süreç bizi 2019'a getirdi ve 7 bin 200 şehidimiz var. Devlet, bugün artık ben bu sorunu ötelemeyeceğim dedi" ifadelerini kullandı.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, sınır hattında yayınlanan Güvenli Bölge programında Barış Pınarı Harekatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yarar, devletin bu operasyonu 1991'den beri devam terör örgütünü bitirmeye yönelik başlattığını belirtti.

Mete Yarar, "Fırat'ın doğusuna bu harekat gerekli mi? diyenler var. 1991 yılında bu yana ötelenen süreç bizi 2019'a getirdi ve 7 bin 200 şehidimiz var. Devlet, bugün artık ben bu sorunu ötelemeyeceğim dedi. Bugün için bunu anlamayabiliriz ama bu ülkenin geleceği kurtuldu. Bunun neden yapılmak istediğini anlamak istemeyenler 1991 yılında PKK'ya sağlanan alanın bugüne kadar başımıza açılan maliyetine baksınlar" diye konuştu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >