Meteoroloji açıkladı: Trakya'da yarın kar yağışı bekleniyor

arşiv
arşiv

Meteorolojiden gelen açıklamaya göre, Trakya'da etkili olan sağanağın yarın yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Trakya'da iki gündür etkili olan sağanağın, yarın yerini karla karışık yağmur ve kar yağışına bırakması bekleniyor.

Hava sıcaklığının bugün akşam saatlerinden itibaren 4-7 derece düşmesi öngörülen bölge genelinde sağanak yağış etkili olacak.

Alınan bilgiye göre Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı olacağı beklenirken kar yağışının etkisinin çarşamba günü arttıracağı öngörülüyor.

Son tahminlere göre İstanbul'da önümüzdeki günlerde kar yağışı beklenmezken İstanbul’da hava sıcaklıklarının hafta boyunca 6-8 derece aralığında mevsim normalleri altında seyredecek.

Öte yandan İstanbul’da hafta boyunca aralıklı sağanak yağış geçişlerinin yaşanması bekleniyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen Twitter'dan yaptığı açıklamada, Türkiye'de soğuk havanın 10 gün devam edeceğini, İstanbul'da yarın sıcaklık değerlerinin 3 derece daha azalacağını belirterek, 'Kar yok, Anadolu'da ise şiddetli olmasa da kar var' açıklamasını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >