Meteoroloji fırtına uyarısı

Meteoroloji'den yağış ve fırtına uyarısı geldi. Sağanak şeklinde görülecek olan yağışlar başta İstanbul olmak üzere Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'yu etkileyecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyardı.

Yapılan açıklamaya göre “Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Karadeniz kıyıları ile Adana, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin; Perşembe günü (22.09.2016) kuzey, iç ve batı bölgelerde; Cuma günü (23.09.2016) ise kuzey, iç ve doğu kesimlerde aralıklarla görüldükten sonra Cumartesi günü (24.09.2016) etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte salı günü iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü kuzey, iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor."

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor!


Meteoroloji Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hakkında şu şekilde uyarıda bulundu:

“Sabah ilk saatlerden Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Doğu Anadolu için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çarşamba günü Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusunda kuvvetli rüzgar beklendiğini açıkladı, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Iğdır, Bingöl, Şırnak, Van ve Hakkari) yağış öncesi ve yağış anında rüzgarın kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatış uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >