Meteoroloji İstanbul için 'kuvvetli yağış' uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji, İstanbul'da bugün öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'a kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yağışın özellikle Anadolu Yakası'nı etkilemesi bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün öğle saatlerinden sonra Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul'da yerel olarak kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

AFAD'dan kuvvetli yağış açıklaması

AFAD, "Bugün öğle saatlerinden sonra, Anadolu Yakası ağırlıklı olmak üzere, İstanbul’da kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." mesajını paylaştı.

AFAD'ın açıklamasında "Bugün akşam saatlerinden itibaren, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı’da yerel kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

Kuzey kesimlerde sıcaklığın 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara, Eskişehir ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın güneyi, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, Soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde hızlı kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Prof. Dr. Şen: Yağış cuma öğlenden sonra batıyı terk ediyor

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün öğleden itibaren Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Akşam ve gece İç Anadolu ve İç Ege daha sonra doğu Karadeniz'i de etkileyecek. Yağış cuma öğleden sonra batıyı terk edip Anadolu'ya gidecek. Sıcaklıklar artmaya devam edecek" mesajını paylaştı.

Şen, "Bugün yağışla birlikte Marmara'nın güneyi, Güney Ege, İç Anadolu'nun güneyinde, Batı Akdeniz'de rüzgar lodos yönünden kuvvetli, zamanla fırtına şeklinde esecek" ifadelerini kullandı. Şen, "Bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Yalova,Bursa, Bilecik, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Ankara, Eskişehir ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olacağından su baskınlarına dikkat" uyarısını yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >