Meteoroloji saat verdi: Kar İstanbul'a yeniden geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'nin hava durumu değerlendirmelerine göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da akşam saatleriyle birlikte kar yağışının görülebileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu tahminine göre, yurdun büyük bir bölümünde soğuk ve yağışlı hava hakim olacak. Meteoroloji'den yoğun kar, şiddetli sağanak ve fırtına uyarıları yapıldı.

Kar İstanbul'da gece saatlerinde etkili olacak

İstanbul'da hava sıcaklıkları akşam saatlerine kadar 7 derece dolaylarında seyredecek. Akşam saatleriyle birlikte sıcaklıkların düşmesine de bağlı olarak yağmurun yerini karla karışık yağmura gece saatlerinde ise özellikle yüksek kesimlerde kar yağışına bırakması bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, zamanla Marmara ile iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar (20-40 cm), Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla ile Antalya'nın batı ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-110 kg/m2) yağmur ve sağanak, Çanakkale, Balıkesir, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji fırtınaya karşı uyardı
Meteoroloji fırtınaya karşı uyardı

Fırtına uyarısı

Rüzgarın; genellikle güney, Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve kısa süreli (50-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >