Meteoroloji uyardı: 7 ilde kuvvetli yağmur ve kar bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 kent için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Türkiye hafta sonuyla beraber yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji Adıyaman, Elazığ, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Batman ve ve Şanlıurfa için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvetli yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Ankara çevreleri ile Mersin'in doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da yağış bekleniyor

İstanbul'da bugün de yağmur devam edecek. Sıcaklıklar 7 ile 11 derece arasında değişecek.

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana'nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

  • Sarı kod uyarısı nedir?
  • Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >