Meteoroloji uyardı: Heyelan ve çığ tehlikesi bulunuyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den yapılan uyarıda hava sıcaklığında artış yaşanacağı belirtildi. Sıcaklıklar nedeniyle mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in iç kesimlerinin, yarın (Salı) Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz Bölümü ve Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sağanak ve kar bekleniyor

Yağışların Karadeniz kıyıları ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji'nin paylaştığı hava tahmin haritası
Meteoroloji'nin paylaştığı hava tahmin haritası

Çığ bekleniyor

Batı kesimlerden başlayarak, zamanla yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı değerlendirilmektedir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >