Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar 9 derece düşecek

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, yağış ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle sıcaklıklar, Trakya başta olmak üzere 6 ila 15 derece düşecek. İstanbul'da da hava sıcaklığının 9 derece birden düşerek yarın 11 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, batı kesimlerin parçalı ve çok bulutlu, Trakya Kesimi, Kıyı Ege, İstanbul, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

NTV'nin haberine göre; yağışların Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Bugün hava nasıl olacak?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden, yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Trakya Kesimi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Rüzgarın; Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden, yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıcaklıklar hissedilir derecede düşecek

Genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarın yağış ve kuzeyli rüzgarların etkisiyle birlikte Trakya başta olmak üzere kuzeybatı kesimlerde 6 ila 15 derece azalacağı tahmin ediliyor.

5 il için sarı kodlu uyarı

MGM tarafından bugün için Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >