Meteoroloji uyardı: Sıcaklıklar artacak, lodos bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Trakya ve Çanakkale çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken; Ege, Akdeniz, Marmara ve İç Anadolu'da lodos bekleniyor. Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 10 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinden sonra Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 4 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/sa),akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'da kuvvetli (40-60 km/sa),akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İllere göre hava durumu

İllerHava durumu

İstanbul

Parçalı bulutlu 26°C

Ankara

Parçalı ve az bulutlu 33°C

İzmir

Parçalı ve az bulutlu 29°C
AntalyaAz bulutlu ve açık 26°C
Zonguldak

Parçalı ve az bulutlu 26°C
Trabzon

Parçalı ve az bulutlu 25°C

Erzurum

Parçalı, yer yer çok bulutlu 27°C
Diyarbakır

Az bulutlu ve açık 37°C

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >