Meteoroloji uyardı: Sis ve don etkili olacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İstanbul'un bazı ilçelerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı.

İstanbul'da Avrupa Yakası'nda, Kağıthane'nin bazı bölgeleri, Kemerburgaz, Hasdal, Bahçeköy ve çevresinde yoğun sis etkili oluyor.

Trafikte yoğun sis nedeniyle sürücüler sis farlarını yakarak kontrollü ilerlemeye çalışıyor.

Bununla birlikte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış beklenmiyor, kuzey, iç ve batı kesimlerin parçalı bulutlu diğer yelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığını kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Sis ve don uyarısı

MGM'den yapılan uyarıda yurdun iç ve doğu kesimlerinde bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin edildiği için zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde çiftçilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Ayrıca MGM, kuzey ve iç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi beklendiği için de vatandaşları tebirli olması konusunda uyardı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

İllerHava sıcaklıkları

Ankara:

Parçalı ve az bulutlu 15

İstanbul:

Parçalı ve az bulutlu 17

İzmir:

Parçalı ve az bulutlu 22

Adana:

Parçalı ve az bulutlu 27

Antalya:

Parçalı ve az bulutlu 25

Samsun:

Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon:

Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum:

Parçalı ve az bulutlu 12

Diyarbakır:

Parçalı ve az bulutlu 20

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >