Meteoroloji uyardı: Yarın Marmara ve Ege'de fırtına bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji, Ege Bölgesi ile Marmara'nın güney ve batısı için yarın fırtına ve şiddetli rüzgar uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla'da yarın kuvvetli fırtına bekleniyor.

Ege Bölgesi ile Marmara'nın güney ve batısında beklenen rüzgar, güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına, Kıyı Ege'de ise kuvvetli fırtına ve zaman zaman tam fırtına şeklinde esecek.

Çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Denizler için de uyarı

Marmara'da ise rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerinden 5 ile 7 kuvvetinde, batısında ise 8 kuvvetinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege Denizi'nde ise yarın sabah saatlerinden itibaren, yer yer 9 kuvvetinde beklenen kuvvetli fırtına, çarşamba günü öğle saatlerinde özellikle güneyinde etkisini kaybedecek.

Bu hafta hava nasıl olacak?

Çarşamba günü, Marmara, Ege, Orta ve Batı Akdeniz ile birlikte Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı ve güneybatısında da yağış görülecek. Yağışlar yüksek kesimlerde kar, kalan kesimlerde yağmur, Eskişehir, Uşak, Kütahya, Aydın, Denizli, Muğla, Burdur, Isparta, Antalya, Afyonkarahisar ve Mersin'de is kuvvetli olacak. Rüzgarın, Ege'nin güneyinde, Akdeniz ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden (40-60 km/sa) kuvvetli esmesi bekleniyor.

Perşembe günü, Ege'nin güney kıyıları, Orta ve Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı ile güneybatısında yağış görülecek. Yağışlar yüksek kesimlerde kar şeklinde olacak. Kalan kesimlerin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Cuma günü, yağışların yurdun batı kesimlerinde etkili olmaya devam etmesi bekleniyor. Günün en yüksek sıcaklık değerleri, Ankara'da 9, İstanbul'da 14, Samsun'da 15, Diyarbakır'da 10, İzmir'de 15, Erzurum'da 5 dereceye kadar yükselecek. Gece en düşük sıcaklık değerleri ise Erzurum'da -10, Ankara'da -2, İstanbul'da 6, Samsun'da 4, Diyarbakır'da -5, İzmir'de 6 derece civarında seyredecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >