Meteoroloji yarın ve cumartesi günü için uyardı: Kuvvetli lodos geliyor

Arşiv
Arşiv

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurdu etkisi altına aldı. Meteoroloji yarın ve cumartesi günü için alarm verdi. İstanbul dahil Marmara Bölgesi'nde yarından itibaren kuvvetli lodos etkili olacak. İşte tüm detaylar...

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/saat) esecek.

Yarın ve cumartesi günü kuvvetli lodos etkili olacak

Cnn Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen şu yarılarda bulundu:

“Bugün Perşembe Yağışlı hava ülkeyi terk ediyor. Sabah saatlerinde batı Karadeniz’deki yağış öğlen bitecek. Pazartesi gününe kadar önemli bir yağış yok. Sıcaklıklar 2-3 derece daha yükseliyor. Cuma, Cumartesi İstanbul’da lodos gene kuvvetli. Hafta sonu İstanbul 18-19 derece.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >