Meteoroloji'den 11 il için kuvvetli yağış uyarısı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) son raporuna göre, ülkenin neredeyse tamamında gök gürültülü sağanaklar hakim. Sıcaklıkların kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinde seyrederken, doğu kesimlerde iki ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. MGM, 11 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 11 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

Artvin, Giresun, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu, Samsun için turuncu kodlu şiddetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında kalan yerlerin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneybatısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Karadeniz için sağanak yağış uyarısı

Ordu, Giresun'un batısı ile Trabzon'un doğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun il geneli, Giresun'un doğu ve Trabzon'un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin kıyılarında çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün hava nasıl olacak?

İstanbul ve Bursa'da sağanak geçişleri Salı gününe kadar yer yer devam ediyor. Ankara'da yağış gün boyu olacağından tedbirli olunmalı. İzmir hava kapalı ve serin. Antalya'ya gök gürültülü yağmur su baskınlarına neden olabilir. İstanbul 23, Ankara 19, İzmir 28, Bursa 22, Antalya 29 derece.

  • Sarı ve turuncu kodlu uyarı nedir?
  • Turuncu kod, havayla ilgili “tehlikeli” durumlarda kullanılıyor. Bu renkte tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla gerçekleşmiyor. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel görülüyor. Çok tedbirli olunması, güncel meteorolojik koşullar ve tahminlerin takip edilmesi gerekiyor.
  • Sarı kod, havada "potansiyel tehlike" durumuna işaret ediyor. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağan dışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli davranılması uyarısında bulunuluyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >