Meteoroloji'den 17 il için 'sarı' kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için İstanbul'un da aralarında bulunduğu 17 kentte gök gürültülü sağanak uyarısı yaptı. 4 gün daha sürmesi beklenen yağışlar için İstanbul Valiliği ve AKOM'dan da yeni uyarı geldi. İstanbul başta olmak üzere Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji GenelMüdürlüğü 'sarı' kod uyarısında bulundu. İstanbul başta olmak üzere Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce'de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada ise dün bazı ilçelerde su baskınlarına neden olan yağışların, 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM 1 Ekim Pazar günü, öğle saatlerine kadar bölgesel olarak 100 kilogram ve üzeri şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarı geldi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada da “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 30 Eylül Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ’ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde, Çanakkale'nin doğusunda Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, Adana’nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >