Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftanın hava tahmini raporunu yayımladı. Yeni haftada yurdun birçok kesiminde şiddetli yağmurlar öngörülürken 6 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevreleri, Çanakkale’nin doğu kesimleri ile Orta ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Ankara, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Dün gece İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde fırtına ve sağanak yağış gerçekleşti.

6 il için sarı kodlu uyarı

MGM, bugün için 6 ile de sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

İşte sarı kod verilen iller:

Ankara, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Kırıkkale, Karabük

Sarı kod nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Hava sıcaklığı:

Marmara ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >