Meteoroloji'den 9 kent için sağanak uyarısı: Ani sel ve su baskınları olabilir

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Kütahya, Eskişehir, Bilecik, Bolu ve Karabük çevreleri ile Bursa'nın güney ve doğu, Sakarya'nın güney, Ankara'nın kuzey ve batı, Çankırı'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 9 il için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. Bunun yanı sıra Trakya, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Batı Anadolu ile Antalya ve Adana’nın iç, Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Ani sel ve su baskınları olabilir

AA'da yer alan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji hava durumu haritası
Meteoroloji hava durumu haritası

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >