Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış ve fırtına bekleniyor

Sağanak yağış ve fırtına bekleniyor
Sağanak yağış ve fırtına bekleniyor

Yarın gerçekleşmesi beklenen yağışlara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden önemli uyarılar yapıldı. Yapılan açıklamada bazı kentlerde fırtına ve kuvvetli yağış görüleceğine dikkat çekilerek vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Fırtınanın, Marmara'nın güneyi ve kıyı Ege'de akşam, diğer kesimlerde gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. İşte Marmara Bölgesi'nde beklenen hava durumu...

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden itibaren Çanakkale, Bursa ve Balıkesir'in güneyinde, akşamdan itibaren Ege Bölgesi geneli ile Göller Yöresi, Eskişehir ve Konya çevrelerinde, gece ise Antalya'nın doğusunun yüksekleri, Karaman ve Niğde çevrelerinde rüzgarın güney ile güneybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Fırtınanın, Marmara'nın güneyi ve kıyı Ege'de akşam, diğer kesimlerde gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Yarın öğle saatlerinden sonra ise Marmara'nın güneydoğusundaki Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya ile Kocaeli'nin güneyinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı öngörülüyor.

"Yağışlara karşı tedbirli davranılması gerekiyor"

Yağışların yerel şekilde kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >