Meteoroloji'den İstanbul için sarı alarm: Sel ve su baskını olabilir

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da beklenen şiddetli yağmur karşısında vatandaşları sarı kod ile uyararak, meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul’da bu hafta içerisinde etkili olması beklenen kar ve şiddetli yağmur ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. AKOM’un yaptığı kar yağışı uyarısının ardından bir uyarı da Meteoroloji’den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü sayfasından İstanbul’u sarı kod ile uyardı.

Sel ve su baskını uyarısı

Yapılan uyarıda şu cümlelere yer verildi: “İstanbul’da beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak zamanla il genelinde kuvvetli (30-50 kilogram/metrekare) ve batı kesimlerde yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

15 ilde alarm verildi

Meteoroloji’nin MeteoUyarı sistemine göre, bugün İstanbul’un da aralarında olduğu 15 ilde alarm verildi. Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da turuncu alarm verilirken Antalya, Balıkesir, İstanbul, Manisa, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Konya ve Muğla’da sarı alarm verildi.

Turuncu ve sarı alarm nedir?

  • Meteoroloji tarafından turuncu alarm için yapılan açıklamada “Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir”, sarı alarm için de “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” denilmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >