Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Kuvvetli sağanak yağış bekleniyor

İstanbul'a sağanak yağış bekleniyor
İstanbul'a sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Yayınlanan uyarıya göre yağışların cumartesi sabah 04.00'ten pazar sabahına kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) haftasonu için yağış uyarısında bulundu.

Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusu (Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik illeri ile İstanbul’un doğusu ve Bursa’nın doğusu) ile Batı Karadeniz’de (Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük) çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji açıklamasında şöyle denildi:

"Yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde yerel çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

İstanbul Valiliği: Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olun

İstanbul Valiliği İstanbul'da beklenen yağışla ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklama şöyle:

"Yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın doğusunda Sakarya, Kocaeli, Yalova ile İstanbul’un doğusunda (Beykoz, Şile, Çekmeköy, Sancaktepe, Pendik, Tuzla, Sultanbeyli çevreleri) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >