Meteoroloji'den İstanbul için uyarı: Serin ve yağışlı hava geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yeni haftada yer yer yağışlı ve serin bir hava hakim olacak. Yağışlar İstanbul'da hafta boyunca aralıklarla sürecek, hava sıcaklıkları birkaç derece düşecek.

Mart ayının sonuna doğru yaklaşılırken, soğuk hava etkisini sürdürüyor. Geride kalan haftada etkili olan kar yağışı, yerini yağmura bırakırken, sıcak hava için özellikle İstanbullular biraz daha beklemek zorunda kalacak.

Yağışlar bazı bölgelerde etkisini artıracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Çorum, Amasya ve Samsun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun kuzeybatısının yüksekleri ve Çorum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Buzlama ve don yaşanabilir

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ oluşma riski bulunuyor.

Buna göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan 5 günlük hava tahmin raporu şu şekilde oluşuyor:

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >