Meteoroloji'den kuvvetli buzlanma ve don uyarısı

Arşiv
Arşiv

Türkiye bir süredir soğuk ve kar yağışlı bir havanın etkisi altına girdi. Yurt genelinde hava sıcaklıkları yükselişe geçerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, don ve buzlanma uyarısında bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği belirtildi.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı uyarısı

Gece ve sabah saatlerinde özellikle kıyılarda hafif, iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi beklendiği uyarısı yapıldı.

Buzlanma nedeniyle özellikle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda, çığ oluşma riski olmasından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bölgesel olarak yapılan hava tahminleri ise şöyle:

Marmara, Ege, Akdeniz İç Anadolu bölgelerinde, hava parçalı ve az bulutlu. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette olmak üzere buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Denizlerde durum

Denizlerde ise Doğu Akdeniz'de fırtına beklendiği belirtildi. Bunun yanı sıra dalga boyunun Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz'de genellikle 1 ile 2 metre arasında olduğu ifade edilirken parçalı az bulutlu ve görüş mesafesinin iyi ya da orta derece olduğu bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >