Meteoroloji'den sel uyarısı: Yurt genelinde sağanak etkili olacak

Meteoroloji
Meteoroloji

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sağanak yağış konusunda vatandaşları uyardı. Yeni rapora göre, yağışların Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olması beklendiğinden vatandaşlara sel uyarı yapıldı. İstanbul için ise aralıklı sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji'den alınan değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Ankara, Eskişehir, Sivas, Artvin ve Van çevreleri, Antalya'nın batı kesimleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sel uyarısı yapıldı

Meteoroloji, yağışların Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olacağına ilişkin yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, sel, su baskını vb.) vatandaşları tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji hava durumu haritası
Meteoroloji hava durumu haritası

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >