Meteoroloji'den yağış uyarısı: Üç gün sürecek

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün Türkiye genelinde yağışlı bir havanın olacağı tahmin ediliyor. Yağışlı havanın pazartesi günü de dahil olmak üzere üç gün sürmesi bekleniyor. Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde de kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç),Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Siirt, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'da yer yer gök gürültülü sağanak ile birlikte İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik ve Bursa çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun güneyi ile Yozgat ve Kırşehir çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritası
Meteoroloji'nin 5 günlük hava tahmin haritası

Yüksek kesimlerde çık tehlikesi bulunuyor

İç kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun yüksek ve dik yamaçlarında kar örtüsünün yüksek olduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Sıcaklıklar azalıyor

Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >