Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'e mahkemeden ret yanıtı geldi

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar katıldıkları bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmişler ve haklarında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında haklarında adli kontrol kararı çıkan oyuncular karara itiraz etmişlerdi. Gezen ile Akpınar'ın avukatları tarafından yapılan itiraz, bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirildi ve reddedildi.

Hakimlik, Gezen ile Akpınar'ın itirazını "mevcut delil durumuna göre şüpheliler lehine henüz bir değişiklik olmaması, atılı suçla ilgili kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, istenildiğinde şüphelilere ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğu, kararda herhangi bir isabetsizlik bulunmaması" nedeniyle reddine karar verdi.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında konuk oldukları bir programda yaptığı açıklamaları üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında polis eşliğinde Anadolu Adalet Sarayı'nı gelen Müjdat Gezen "Cumhurbaşkanına hakaret", Metin Akpınar ise "halkı hükümete karşı silahlı isyana tahrik" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından sevk edildiği Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Ne olmuştu?

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen katıldıkları bir programda, "Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil" ifadesini kullanmıştı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'sanatçı müsveddeleri' olarak nitelediği Metin Akpınar ile Müjdat Gezen'in kendisini medya üzerinden hedef aldığını belirterek, "Yayın organları vasıtasıyla beni ipe götüreceklermiş. Biz şehadete inanmış insanlarız. Bunlar sanatçı müsveddesi, bunun bedelini ödeyecekler" demişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >