Metro istasyonunda terapi veren 11 yaşındaki çocuk, görenlerin yüzünü gülümsetiyor

Metro istasyonunda terapi veren çocuk
Metro istasyonunda terapi veren çocuk

Metro istasyonunda "Duygusal tavsiye 2 dolar” notuyla kurduğu masada terapi seansları düzenleyen çocuk, kazandığı parayla okulda yemek alamayan öğrencilere yemek ısmarlıyor.​

İlerleyen zaman ve değişen yaşam koşulları beraberinde çok sayıda psikolojik sorunu da getirmiş durumda. Şimdilerde mutsuz yüzler görmek için çok fazla zaman harcamanıza gerek kalmıyor; aynaya bakmak bile yeterli.

Hayat endişesi ve her daim bir yerlere yetişme çabası da cabası. Mutsuz yüzlere şahit olabileceğiniz en yaygın yerlerden biri de, toplu taşıma alanları. Kalabalığın içerisinde tek hedefi gideceği yere yetişmek olan kimsenin, yüzünde gülücükler olması da anlamsız olurdu zaten.

En kalabalık şehirlerden biri olan New York ve metrosu da aslında global mutsuzluğumuzun en çok görüldüğü yerlerden sadece bir tanesi. Bunu fark eden 11 yaşındaki bir çocuk, New York metrosuna gelenlere terapi veriyor. “Duygusal tavsiye 2 dolar" notuyla kurduğu masada büyük bir heyecanla müşterilerini bekleyen 11 yaşındaki Ciro Ortiz adındaki çocuk, her pazar öğleden sonra 2 dolar karşılığında seanslar veriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >