Mezarlarını yerinde bulamayan köylülerin dehşete düşüren iddiası


Diyarbakır'da mezarlarını yerinde bulamayan köylülerin korkunç iddiası
Diyarbakır'da mezarlarını yerinde bulamayan köylülerin korkunç iddiası

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki bir köyde mezarlarını yerinde bulamayan köylülerin iddiası şoke etti.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Görece köyünün sakinleri mezarlarının artık fabrikalarda çimentoya karıştığını iddia ederek, "Bir iki aylıkken ölen çocukların mezarlarını da arıyoruz ama bulamıyoruz. Herhalde artık çimento olmuşlardır. Götürüp çimento yapıyorlar" dedi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Görece köyünde mezarlıklara çok yakın olan ve çimento fabrikaları için kum taşıyan ocağın çok sayıda mezarı da kazıp kamyonlarla götürdüğü iddiası köylüleri ayağa kaldırdı. Kum ocağına yürümek isteyen köylülere jandarma izin vermezken kadınlar çocuklarının kaybolan mezarlarını arıyor.

Çınar ilçesine bağlı Görece köyünde bulunan kum ocağının, etrafında çevrili olan mezarlıklara kadar girdiği ve orada bulunan mezarları da iş makineleriyle kazıp kamyonlara yükleyerek çimento malzemesi yaptığı iddiası, kadın erkek bütün köylüleri ayağa kaldırdı. Kum ocağı yakınında toplanan köylüler iş makinelerinin bulunduğu alana yürümek isteyince jandarma izin vermedi. Kimi çocuğunun kimi de yakının mezarını arayan ama bulamayan köylüler, cenazelerinin artık çimentoya karıştığını ileri sürerek, yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, kum ocağı çalışanlarının güvenlik nedeniyle iş makinelerini bırakıp kaçtığı öğrenilirken, jandarmanın uyarısından sonra köylüler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >