Mezarlıkta define aradılar, içlerinden biri üniversite profesör çıktı

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Mevlüt Güllü
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Mevlüt Güllü

Afyonkarahisar'da meydana gelen olayda gece saatlerinde mezarlıkta yaşanan hareketlilikten şüphelenen bekçiler mezarlığı kontrol etti. Mezarlıkta izinsiz kazı yapan 4 kişi gözaltına alındı. Karakola götürülen şahıslardan birinin Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde görevli bir profesör olduğu anlaşıldı.

Bolvadin'de 10 Mart'ta Şıhlar Mahallesi Zafer Caddesi üzerindeki eski mezarlıkta gece geç saatlerde devriye gezen mahalle ve çarşı bekçileri mezarlık içerisinde hareketlilik olduğunu fark etti. Mezarlığın içerisine giren mahalle ve çarşı bekçileri birkaç kişinin kendilerini görünce kaçmaya başladığını fark edince şahısların peşine düştüler.

Define arama makinesiyle yakalandılar

Kısa bir kovalamaca sonrası şahıslardan M.G. olay yerinde, M.Ş., isimli bir şahıs ise mezarlığa yakın bir evin bahçesinde yakalandı. Ardından bölgede inceleme yapan mahalle ve çarşı bekçileri mezarlıkta iki mezarın ortasındaki ağacın altının define arama makinesi, kazma ve küreklerle kazıldığını tespit etti.

İki kişi daha gözaltına alındı

Gözaltına alınan iki kişi emniyete götürürken, şüpheliler, ifadelerinde yanlarında iki kişinin daha olduğunu belirtti. Bunun üzerine olaya karıştıkları tespit edilen H.B. ile M.A.D., isimli şahıslar ikametlerinde gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Üniversitede öğretim görevlisi olduğu anlaşıldı

Olayda gözaltına alınan şahıslardan birinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nde Jeodezi BD olarak görev yapan Prof. Dr. Mevlüt Güllü olduğu ortaya çıktı. Üniversite kaynaklarından alınan bilgide ise olayla ilgili emniyet ya da savcılıktan resmi bilgi geldiği andan itibaren Güllü hakkında idari soruşturma açılacağı bildirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >