MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: Anketçiler MHP'ye musallat oldu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: "Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla huylunun huyundan vazgeçmediği, malum anket şirketlerinin yine devreye girdiği görülmektedir." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Anketçilik yaygınlaştığı günden beri Türkiye'de bu işi yapan firmaların ekseriyeti siyasi ihale aldıkları için MHP’ye musallat olmuşlardır. MHP, siyasi müessiriyeti, seçmeni etkileme potansiyeli, vaatleri, özgül ağırlığı ve hepsinden de önemlisi fikriyatı göz ardı edilerek kamuoyu yoklamalarında çoğunlukla aşağılarda gösterilmiştir. Nadiren de olsa bazı hakkaniyet sahibi firma ve isimler ise Sezar'ın hakkını Sezar'a vermişler, MHP'nin siyasi potansiyelinin sandıktaki karşılığını nesnel seçim tahminleriyle teslim etmişlerdir. Bugün de 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla huylunun huyundan vazgeçmediği, malum anket şirketlerinin yine devreye girdiği görülmektedir." ifadelerini kullandı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP ile AK Parti arasındaki milli mutabakata dayalı "Cumhur İttifakı"ndan rahatsız olan çevrelerin, ittifakın millet nezdinde karşılığının zayıf olduğunu öne sürdüğünü aktaran Yalçın, anamuhalefeti destekleyen, MHP ve AK Parti karşıtı medyada, televizyon programlarında ve gazetelerde Cumhur İttifakı aleyhinde adeta kampanyalar yürütüldüğünü bildirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın

Birkaç anket firmasının kuşku uyandıran ve güvenilmez verilerini de kullanan muhalif yorumcu ve sözcülerin, erken seçim sürecinde MHP-AK Parti birlikteliğinin oy kaybettiği iddia ettiğini belirten Yalçın, Cumhur İttifakı aleyhindeki değerlendirme ve yorumların tamamen spekülatif ve yanıltıcı olduğunu vurguladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >