MHP Lideri Bahçeli: Alparslan Türkeş yarınlara uzanan meşaledir

MHP Lideri Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş'in 21. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuştu.
MHP Lideri Devlet Bahçeli Alparslan Türkeş'in 21. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuştu.

Alparslan Türkeş'in 21. ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma töreninde konuşan MHP Lideri Bahçeli, ''Kendisi yarınlara uzanan meşaledir. Türk siyasetine uzlaşma aşılamıştır'' dedi.

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 21. yılı nedeniyle Beştepe’deki anıt mezarında tören düzenlendi.
MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının 21. yılı nedeniyle Beştepe’deki anıt mezarında tören düzenlendi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

  • ''Fikri olgunluğu ileri görüşlülüğü sayesinde bugünümüze ışık tutmuştur. Türkiye'nin meseleleri karşısında düşünüp dile getirdiği akılcı çözüm önerileri hala geçerliliğini korumaktadır. Kendisi yarınlara uzanan meşaledir. Türk siyasetine uzlaşma aşılamıştır. Yarım asıra yaklaşan kutlu davamızı milletimizin ve devletimizin bekasına adadık. Devletimizin ve aziz milletimizin bekasının teminatı olduğumuzu her fırsatta gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Ümitsizlikleri yendik. Gücümüzü aziz milletimizden kararlılığımızı ülkülerimizden aldık. Merhum başbuğumuz hiçbir zaman kolay bir başarı vadetmemişti. Biz de aynısını yapıp önümüze bakacağız. Bölünmeye bölücülüğe ne pahasına olursa olsun karşı çıkacağız. Yılanlara kananlara kaçanlara inat bugün MHP ayaktadır. Türkiye ve Türk milleti hasımları karşısında sarsılmaz duruş ortaya koyuyoruz.''

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan anma töreninde MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkeş’in mezarına kırmızı- beyaz karanfiller bıraktı ve su döktü.

Bahçeli, “Türkiye ve Türk milleti hasımları karşısında sarsılmaz bir duruş ortaya koyuyoruz. Büyük Türkiye ülkümüzü inşa etmek üzere mücadelemizi sürdürüyoruz. Gayemiz Türklüğü, Türk milletini hak ettiği müreffeh kudretli seviyelere taşımaktır. Güçlünün söz sahibi olup zalimleştiği bir dünyada ülke olarak güçsüzün sesi, mazlumun tutan eli olmalıyız. Emperyalizmin, bölücü ve yıkıcı faaliyetleri karşısında istikrar ve huzurun tarafında duracağız. Adalet sancağını elden düşürmeyecek, dalgalanmaya devam ettiğini tüm dünyaya göstereceğiz. Bunun için çok çalışacağız. Türk milletinin bekasını korumak için bir ve beraber olmak zorundayız. Fitneye, fesada karşı uyanık kalmak durumundayız. Ülkemizin huzur ve güvenliği için tek yürek olmaktan başka çarenin kalmadığını idrak etmeliyiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >