MHP lideri Bahçeli: Demokrasinin ölçüsü Demirtaş'ın salıverilmesi değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutukluların Cumhurbaşkanı adayı olmamasına ilişkin açıklamalarıyla ilgili, “Selahattin Demirtaş haricinde başka birini bulamadı mı HDP? Selahattin Demirtaş’tan başka aday mı yoktu? Türkiye’de demokrasi ölçüsü Selahattin Demirtaş’ın salınmasıyla alakalıysa bu yanlış” dedi.

Ankara’da kıldığı bayram namazı sonrasında Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli burada açıklama yaptı.

Bahçeli şu mesajları verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutukluların Cumhurbaşkanı adayı olmamasına ilişkin açıklaması

  • "Sayın Cumhurbaşkanı adayların belirlenmesi konusunda hem siyasi iktidarın hem de toplumun hoşgörüsünün istismar edildiği kanaatiyle bu değerlendirmeyi yapıyor, ben de katılıyorum. HDP bir siyasi kurum olarak bir aday çıkarma ihtiyacı güdüyorsa, Selahahtin Demirtaş’tan başka HDP’de adam mı yoktu. Tutuklular içerisinde bula bula onu mu buldular. Halkın arasında aktif siyaset yapan şahsiyetler var. İçlerinden bir tanesi aday gösterilebilirdi. Tutuklu veya hükümlü olmazdı. 53 kişinin katline sebebiyet veren söylemlerde bulunmayan biri olabilirdi. Ama her şeyi yokuşa sürme... Türkiye’de demokrasinin ölçüsü, Selahattin Demirtaş’ın salıverilerek seçim propagandası yapması değildir.”

ABD’deki FETÖ’cülerin görüntülenmesi

“Türkiye’de 251 vatan evladımızın şehit edildiği, binlercesinin yaralandığı bir ortamda lüks arabalarla lüks villalarla kimlerin yaşadığını görüyoruz.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabrini ziyaret etti. Bahçeli, partililerle bayramlaştı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası Alparslan Türkeş'in Beştepe'deki kabrini ziyaret etti. Bahçeli, partililerle bayramlaştı.

ABD, Türkiye ile dostluğunu devam ettirmek istiyorsa FETÖ’yle birlikte hepsini paket yapıp Türkiye’ye göndermesi lazım.”

Kandil operasyonu

“Biz yıllardan beri Kandil’e bayrak dikmenin gereğini vurguladık. İnşallah o bayrak Kandil’de de dikilecek”

Suruç’taki saldırı

“Bu olay her yönüyle üzücü. Bir siyasi milletvekili ve ailesine yönelik bir saldırı. Bu çok yönlü incelenmeli dedi.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >