MHP lideri Bahçeli önerdi: Üniversite baraj puanları düşürülsün

Arşiv
Arşiv

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, COVID-19 salgını göz önünde bulundurularak TYT baraj puanının 140’a, AYT baraj puanının da 160’a çekilmesini teklif ve temenni ettiklerini açıkladı.

MHP lideri Bahçeli, konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerimizin mühim sorunlarından birisi üniversite sınavıdır. Bizim bu konudaki görüş ve teklifimiz çok açıktır. Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız.

Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140’a, AYT baraj puanın da 160’a çekilmesi teklif ve temennimizdir. Üniversiteye girmek için mücadele eden, ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlerimize sahip çıkalım" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >