Microsoft, ABD'de yasaklarla boğuşan TikTok'u satın alabilir

TikTok
TikTok

ABD Başkanı Donald Trump defalarca TikTok'un ulusal bir güvenlik problemi olduğu yönünde açıklamalar yaptı.

Son olarak hükümetin kullandığı cihazlara kurulmasının tam anlamıyla yasaklandığı TikTok, 15 Eylül itibariyle de ülke genelinde yasaklanıyor.

Fakat Trump, Amerikalı bir şirketin TikTok'u satın almasıyla durumun değişebileceğini işaret ediyor. Bu konuda ise Microsoft'un çeşitli girişimleri olduğu söyleniyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli şirketler arasındaki gerginlik durulmuyor. ABD Senatosu son olarak Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'un hükümet cihazlarında indirilmesini yasaklayan tasarıyı da onayladı. Dün onaylanan yasa tasarısının ardından TikTok'un aslında büyük bir güvenlik riski oluşturduğu da açık şekilde belirtildi. Zaten geçtiğimiz dönemlerde de bu yönde bir dizi açıklama yapılmıştı.

Senatör Hawley'in konuyla alakalı yaptığı açıklama şu şekilde:

    TikTok büyük bir ulusal güvenli riski ve hükümet cihazlarında yeri yok. Söz konusu yasa tasarısıyla bu yasaklanmış oluyor.

Bu arada Trump hafta başında yaptığı açıklamada TikTok'un herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı sürece 15 Eylül itibariyle ülke genelinde yasaklanacağını da duyurmuştu. Bu açıklama, birçok farklı şirketin TikTok'u satın almak için çeşitli hamleler yapmasının önünü de açmış oldu.

Microsoft, Başkan'ın endişelerine önem veriyor.

Satya Nadella'nın TikTok'u satın alma konusunda çeşitli teşebbüsleri olduğu belirtiliyor.
Satya Nadella'nın TikTok'u satın alma konusunda çeşitli teşebbüsleri olduğu belirtiliyor.

Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın aynı gün Trump ile görüştüğü iddia edildi ve bunun sonrasında ABD Başkanı'nın endişelerine önem verildiğini belirten bir açıklama yaptı.

Görüşmelerde TikTok'un başta ABD olmak üzere birçok farklı ülkedeki operasyonlarının satın alınmasına yönelik gündem maddelerinin geçtiği söyleniyor.

Yani aslında bu bilgiler şu anda iddia olmanın ötesine gidemiyor. Ancak Trump'ın ABD şirketlerine yeşil ışık yakması Microsoft tarafında bir heyecan uyandırmış olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >